Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí Aceptar
Atenció - Atención castellano català

L'ASSOCIACIÓ

Els empresaris catalans que van iniciar les seves activitats com a venedors de benzina per a automòbil a les darreries dels anys 20, del passat segle XX, es varen constituir com a Agents de CAMPSA de Barcelona es van integrar a la Cámara del Automóvil de Catalunya , fins a l'any 1936, quan la Cámara va desaparèixer a l'iniciar-se la guerra civil a Espanya.

Desprès del parèntesis de la guerra els distribuïdors minoristes de productes petrolífers van estar integrats obligatòriament en el Sindicato Vertical del Combustible , mantenint-se no obstant como corporativa al domicili de Rambla de Catalunya, 41-1 de Barcelona. Finalment, en abril de 1977, al promulgar-se la Ley 19/1977, de 1 d'abril, sobre regulació del dret d'associació sindical, adoptaren ja l'actual denominació d'Associació Provincial d'Estacions de Servei de Barcelona amb plena independència d'actuació empresarial.

A Catalunya existeix una llarga tradició gremial, que ve funcionant amb gran èxit des de l'Edat mitjana en tots els camps de la industria i del comerç. El bon resultat que des de sempre ha donat aquesta unió gremial és el que, des del primer moment es va aconsellar als nostres predecessors a tenir-la com model.

Una relació de les actuacions realitzades des de llavors seria interminable, però podem resumir-la en la constant defensa dels interessos dels nostres afiliats front a tots aquells problemes que en cada moment s'han anat produint, al llarg dels anys, en el dia a dia de la nostra activitat.

Intentem afrontar les dificultats, cada vegada majors i més complexes que en aquests moments ens aguaiten, destacant els temes mediambientals, la pressió insostenible del cost de les comissions de les targetes de crèdit i les constants prohibicions amb que ens obsequia l'Administració destacant en aquests moments la recent prohibició de venda de tabac, en les nostres botigues, sense tenir en compte que en la resta de la comunitat Europea , el nostre model, està autoritzada la seva venda.

Ens hem tingut que adaptar, per a poder subsistir a complementar la venda de carburants amb l'exercici d'altres varies activitats, com són l'establiment de trens de rentat, les botigues de conveniència, la venda de pneumàtics i altres que han significat un canvi notable en la fisonomia dels nostres negocis.

La nostra integració en el “Monopolio de CAMPSA” va suposar, durant molts anys, per un costat, uns ingressos per venda de carburants que si bé eren limitats i depenien de la major o menor venda, per un altre banda oferia una seguretat que venia determinada per la impossibilitat de què s'establissin competidors per sorpresa en les proximitats de les Estacions ja que existien distancies de seguretat que devien ser respectades.

L'enorme transformació del nostre Sector durant els últims trenta anys en el nostre país ha propiciat una constant modernització de les instal·lacions dels nostres afiliats i, tanmateix l'Associació s'ha dotat d'una important i eficaç infraestructura que compta amb la col·laboració d'eminents professionals, aconseguida gràcies a la unitat dels nostres.

Amb tots aquets elements afrontem junts el futur amb confiança.

D'unes instal·lacions com les que fa bastants anys existien que, en alguns casos eren simplement discretes i en alguns altres podien qualificar-se de tercermundistes, hem passat a posseir una xarxa d'Estacions de Servei que pot ser considerar com una de les millors d'Europa

PRESIDENT

MANUEL AMADO i LANCHO

VICE-PRESIDENT

RAMÓN PUIGFEL i ROSELLÓ

VICE-PRESIDENT- TRESORER

ESTEVE SALA i CARCEL

VOCALS

ALBERT VILARASAU i TOMÁS
ANTONIO VIVES i SERRANO
FRANCESC JODAR i GUBAU
GUZMÁN CLAVEL i JULIO
JOSÉ DE CALASANZ PÉREZ i BELTRÁN
JOSEP CASAS i AVANTE
JOSEP Mª ILLA i CROUS
JOSEP TOSQUELLA i QUERALT
MERCEDES MARTÍ i CORTÉS
RAMÓN FITÓ i FERRÉ
ROSA BASSEGODA i HUGAS

SECRETARI GENERAL

VICENTE ARTIGAS i SORROCHE

Associació Provincial d Estacions de Servei de Barcelona
Rambla de Catalunya, 41, 1r. 08007 Barcelona Tel. 93 488 31 97 Fax. 93 487 78 44 apes@apesbcn.net

Avís legal i política de privacitat administración